Fix trikåfabriker

En historia värd att berätta!

Innan Fixpunkten blev en handelsplats var där en textilindustri som producerade barnkläder av högsta kvalité. Fix barnkläder är vida kända det sägs att Fix varumärke på sin tid var starkare än Volvo. Varumärket Fix är fortfarande starkt och ägs idag av Lindex.

Utställningen visar en del av den framgång och den betydelse som Fix Trikåfabriker haft för Söderköping och textilindustrin i Sverige och Europa.

Med kunskap och kvalité, från garn till färdigt plagg producerades barnkläder av högsta kvalitet här i Söderköping!

Utställningen håller öppet under

Sparvens öppettider

Tisdag – Torsdag kl. 10-18, Fredag kl. 10-16 & Lördag kl. 10-14
Frivillig entré

Har du något från Fix hemma eller jobbat på Fix? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig. Ta gärna med dig föremål då vi gärna vill fotografera och dokumentera mer om Fix historia.
Ett stort TACK till ALLA som hjälpt till att bidra till utställningen!

Sparbankstiftelsen Alfa, Söderköpings kommun, Jofotex, Medisox, Bettifix, Liss & Kerstin Surtevall, Jan Karlsson, Eva-Lena Lind, Gittan Karlsson och ALLA som visat foton, kläder mm och berättat om sin relation till FIX och många många fler.

I lokalerna finns även svenska ullprodukter från Ullcentrum Öland, och tenntrådsarmband och handstickade sockor mm från Kickis tenntrådsarmband. Sparven systudio håller öppet för den som vill sy.

I området hittar du också en av Sveriges största tygaffärer Jofotex Tyger AB, Medisox med sitt strumpstickeri och som har sitt ursprung från Fix, www.korps.se med massor av tyg för dina kläder till Söderköpings Gästabud.Fler butiker i området är bl.a. Bettifix, Lekdax, leksaker på nätet & i butik och Garnboden – Smycken & Annat.

Hitta hit:
Fixpunkten, Ringvägen 44, 614 32 SÖDERKÖPING,
Sparvens lokaler på övervåningen i tegelbyggnaden. Ingång via huvudentrén. mellan Brasken pizzeria & restaurang och Fix
Godis. Vid behov av hiss kontakta oss innan du kommer.
För mer information: Mobil: 073-87 86 092, E-post: info@isoderkoping.se

Välkommen!

Arrangör är Föreningen Sparven Textil & hantverk i samarbete med Stadskärnan i Söderköping & Sparven

Välkommen!