En utställning om Fix – Har du något att berätta?


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade den 15 november 2017


Arbetet med utställningen om Fix Trikåfabriker rullar vidare och har du arbetat på Fix trikåfabriker i Söderköping eller har något spännande att berätta om, något från eller bilder från Fix trikåfabriker? Då vill jag gärna träffa dig. Under vårens träffar fick jag in en hel del material och ber’ättelser och det gör att jag förstår att det finns så mycket mer. Det är riktigt roligt för intresset är stort.
Jag, Lotta Nilsson som planerar att göra utställningen om Fix trikåfabriker gick under förra läsåret en kurs på Linköpings universitet, ”Utställningen – teori, praktik och gestaltning” där slutuppgiften var att göra en utställning och där har jag haft möjlighet att slipat en del på mina ideer kring utställningen.

Planen är att utställningen ska stå klar innan årets slut, även m lokalen är klar så finns det en hel delsom ska fixas både med att sålla i materialet, kolla fakta, se vad som saknas och rent praktiskt, att bygga. Jag hoppas att du vill vara med och medverka i mitt arbete för att sätta upp en utställning om en del av Söderköpings historia och föra den textila kunskapen vidare. Min stora vision är att det här blir en permanent utställning med mycket aktiviteter där besökaren får prova-på och testa där vi ger och tar av all kunskap som ännu finns.
Samarbetspartners och finansiering behövs också för att det ska bli verkloghet, vet du någon eller vill du själv vara med så kontakta gärna mig.

Under hösten bjuder jag in till träffar i min lokal på Fix punkten varje
onsdagen klockan 10-12. Jag bjuder på fika.
Ingång via huvudentrén, mellan Brasken pizzeria &restaurang och Fix Godis

Kan du inte komma men är intresserad, hör av dig så bokar vi in en tid som passar dig.
Maila; lotta@tygsparven.se
Ring / smsa; 073-87 86 092
eller skicka ett meddelande till mig på facebook.

Välkommen!

Lämna ett svar