Handarbetshelg på Sparven, Söderköping


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade den 21 november 2021


Välkommen på Handarbetshelg på Sparven.

Sticka, kroka, virka, brodera, tova eller sy – du väljer själv!
Träffa likasinnade och inspireras av varandra eller delta i någon eller några av workshops som erbjuds, krokning, virkad nålbindning, tova, lägg upp, maska av eller prova annan spännande teknik!
Handarbetshelgen pågår i tre dagar, man kan välja vilka dagar man vill delta 19-21 november.

I Fix Trikåfabrikers gamla lokaler i Söderköping. Här sitter mycket textilhistoria i väggarna och i området finns en av Sveriges största tygaffärer, Jofotex och även www.korps.se som har ett stort sortiment av lin och ylletyger. Hos oss på Sparven finns det garn från Ullcentrum, Fonty, Plassard, Schoppel, Permin, Sirdar, TeeTee m.fl. Vi har också en TEXTIL-LOPPIS med både tyger, garn och tillbehör. Inne vid Hagatorget hittar du Allgots som har fina jerseytyger med exklusiva tryck samt garn som är eco & gots- märkt.

Det kostar 600 kr för hela helgen eller 300kr/dag, då ingår lokal, el, fika under helgen. Kostnad för workshops tillkommer med 300kr /workshop och anmälan krävs. Workshops med färre än 10 deltagare ställs in.

Vi återkommer med ett par workshops till inom kort.

Prova att tova med nål  – även med färre deltagare
med Lotta Nilsson, Sparven

Virkad nålbindning – även med färre deltagare
med Lotta Nilsson, Sparven

Det finns många lokaler så det finns plats för många deltagare. Om intresse finns kan man väva, sy på maskin, knyppla mm Hör av dig om dina önskemål.

Anmäl dig snarast!  Vi skickar ut en bekräftelse med frågan om vilka workshops du önskar delta i samt information om betalning.

Vi hoppas att det är många som vill komma och att vi får en mysig helg!
Välkommen!

Helgen arrangeras av Sparven i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Praktisk information
Kylskåp, micro och kokplatta finns för den som vill värma och förvara egen mat. För den som vill köpa färdig mat finns Bowl in, Braskens krog som serverar pizza mm, Frasses Hamburgare, Willys och ICA i samma område. Fler alternativ finns på promenadavstånd från lokalen..

Tips på boende
Söderköpings Camping och vandrarhem
är två mindre campingplatser i Söderköping. Korskullens Camping, Stugor & Mangelgården som ligger mycket centralt vid foten av Korskullen (närmast mässan) och Skeppsdockans Camping &
Vandrarhem vid Göta kanal ca 1 km väster om staden.
För information: http://www.soderkopingscamping.se/ 0121-216 30

Söderköpings Brunn
Förr var Söderköpings Brunn ett välkänt kurhotell, idag är det ett nyrenoverat, modernt, högklassigt hotell med den äldre charmen bevarad. Söderköpings Brunn har en konferensanläggning, en välbesöktrestaurang och en fin spaanläggning.
För mer information: http://sbrunn.se/ 0121-109 00

Slussens rumsuthyrning
Slussen Rum bjuder på charmigt boende i kulturhus med gammaldags gårdsmiljö vid Göta kanal, gästhamnen och slussen. Alla rum är personligt inredda med TV och en vacker utsikt över kanalen och Ramunderberget.
För mer information: http://slussenrum.se 0121-155 46

B & B Åängens  och Mangelgården

Två fina B & B Åangen för dig som vill på landet i nyrenoverade byggnader som är smakfullt inredda. Vill du bo centralt i Söderköping bara ett par hundra meter från Sparven är Mangelgården ett fint alternativ.
Kontaktperson: Riitta Hassel
Telefon: 0707-802198

E post: aangensbob@gmail.com

Helgen arrangeras av Sparven i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Lämna ett svar