Handarbetshelg på Sparven


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade den 15 oktober 2017


Välkomna på Handarbetshelg på Sparven.
Sticka, kroka, virka, brodera, tova eller sy – du väljer själv!
Träffa likasinnade och inspireras av varandra eller delta i någon eller några av workshops som erbjuds, krokning, virkad nålbindning, tova, lägg upp, maska av eller prova annan spännande teknik!

Handarbetshelgen pågår i två dagar, man kan välja vilka dagar man vill delta 14-15 oktober.

I Fix Trikåfabrikers gamla lokaler i Söderköping. Här sitter mycket textilhistoria i väggarna och i området finns en av Sveriges största tygaffärer, Jofotex och även www.korps.se som har ett stort sortiment av lin och ylletyger. För den som gillar garn så ligger Garnboden – Smycken & Annat en trappa ner.

Det kostar 300 kr för hela helgen eller 200kr/dag, då ingår lokal, el, fika under helgen. Kostnad för workshops tillkommer med 300kr /workshop och anmälan krävs. Workshops med färre än 10 deltagare ställs in.

Krokning & Kärleksknutar –
med Susanna Axén/Fox & Curry ART
OBS endast lördag

Lägg upp & Maska av på flera sätt + div tekniker
Elisabeth Sundin Johansson tidigare Garnnetto i Linköping

Prova att tova med nål och såpa
med Lotta Nilsson, Sparven

Virkad nålbindning
med Kicki Petersson

Kylskåp, micro och kokplatta finns för den som vill värma och förvara egen mat. För den som vill köpa färdig mat finns Braskens krog som serverar pizza mm, Frasses Hamburgare, Willys och ICA i samma område. Fler alternativ finns på promenadavstånd från lokalen.

Övernattning i lokalerna är inte tillåteti lokalerna. Söderköpings camping ligger 2 minuters promenad från lokalen där finns möjlighet att bo i stuga, vandrarhem eller camping. Se fler alternativ och kontaktuppgifter längst ner.

Det finns många lokaler så det finns plats för många deltagare. Om intresse finns kan man olika tema i olika rum ex. medeltidskläder, overlock mm
Det finns också ett par symaskiner och ett par overlocks att låna.

Anmäl dig snarast! För workshops senast tisdag lunch. Använd funktionen för anmälan så kontakatar vi dig med bekräftelse och betalningsalternativ.

Vi hoppas att det är många som vill komma och att vi får en mysig helg!
Välkommen!

Söderköpings Camping och vandrarhem
är två mindre campingplatser i Söderköping. Korskullens Camping, Stugor & Mangelgården som ligger mycket centralt vid foten av Korskullen (närmast mässan) och Skeppsdockans Camping &
Vandrarhem vid Göta kanal ca 1 km väster om staden.
För information: http://www.soderkopingscamping.se/ 0121-216 30

Söderköpings Brunn
Förr var Söderköpings Brunn ett välkänt kurhotell, idag är det ett modernt, högklassigt hotell med den äldre charmen bevarad. Söderköpings Brunn har en konferensanläggning, en välbesökt
restaurang, en fin spaanläggning och under sommaren erbjuds båtkryssningar på Göta Kanal med hotellets egna båtar.
För mer information: http://soderkopingsbrunn.se/ 0121-109 00

Slussens rumsuthyrning
Slussen Rum bjuder på charmigt boende i kulturhus med gammaldags gårdsmiljö vid Göta kanal, gästhamnen och slussen. Alla rum är personligt inredda med TV och en vacker utsikt över kanalen och Ramunderberget.
För mer information: http://slussenrum.com/ 0121-155 46

Johannas Guesthouse
Gå in genom de blå portarna in till den kringbyggda gården och du kommer in i ett annat sekel. Rosor klättrar uppför gårdshusens väggar – allt andas lugn och ro. Ett kliv ut ur porten och du är tillbaka till småstadens gatuliv med shopping och andra förströelser.
För information: http://www.johannasguesthouse.se/ 0121-155 46

Lämna ett svar