Kom igång & Sy! Start 1 mars


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier: ,
  • Etiketter:

Ta med dig mönster och tyg till det du vill sy. Du får hjälp att komma igång, tips och råd som gör din sömnad lätt och du får en grund så att du kan fortsätta själv med ditt sömnadsarbete.
Kursen är förlagd på tisdagar kl.10-13 och startar löpande. För dig som önskar annan tid meddela intresse och önskad tid/dag..
Förkunskaper
Du får hjälp på den nivån du befinner dig på. Är du nybörjare rekommenderar vi dig att välja en enkel modell, du hittar oftast en information om svårighetsgrad på mönstret.
Material och mönster
Tyg och mönster finns att köpa på Allgots, www.korps.se och Jofotex Tyger AB som ligger på samma område som Sparven systudio. Du kan också hitta tyg och material i vår TEXTIL-LOPPIS. Du kan även hitta Både mönster, tyg och mer inspiration finns att hitta på nätet och på biblioteket där du kan hitta böcker och tidningar med mönster och idéer.
På kursen får du hjälp att göra anpassning av mönstret efter dina önskemål.
Jofotex Tyger AB och Korps ger dig som anmält dig till kursen 10% rabatt
Mål med kursen
Målet med kursen är att du ska ha ökad förståelse hur du själv kan sy och skapa dina egna kläder och andra textila produkter. Att du får inspiration och ökat intresse att sy själv.
Att ta med till kursen
Tyg, tråd och mönster och övrigt material som behövs till det du vill sy.
Sax, måttband, nålar, symaskin och overlock, coverstich finns att låna men du får gärna ta med dig dina egna grejer som du är van att använda.
Mönsterpapper, tråd mm förbrukningsmaterial finns och betalas efter vad du använt.
Något att äta eller fika kan vara gott ha med. Micro, vattenkokare och kaffebryggare finns. Kaffe och te bjuder vi på.
Gällande restriktioner p.g.a. CV-19 kommer att följas,
Kursledare
Lotta Nilsson utbildad herrskräddare, och jobbar en dag i veckan som slöjdlärare i grundskolan. Kunskap och erfarenhet av färg och stilanalys, formgivning, mönsterkonstruktion, skapande arbete i ull mm.
Plats
Sparven Systudio, Fixpunkten, Ringvägen 44, Söderköping
Kostnad 850kr
Anmäl dig till;
Klicka på biljetter för att komma till ett formulär eller på Studieförbundets vuxenskolans hemsida https://www.sv.se/avdelningar/sv-ostergotland/kurser/
För mer information om “Kom igång & sy!”, kontakta:
Lotta Nilsson
073-87 86 092
lotta@tygsparven.se

Lämna ett svar