SyLAN i Systudion


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade den 16 september 2018


Sylan i Systudion

Välkommen på sylan i Systudion I Fix Trikåfabrikers gamla lokaler i Söderköping. Här sitter mycket textilhistoria i väggarna.
I området finns en av Sveriges största tygaffärer, Jofotex och även www.korps.se som har ett stort sortiment av lin och ylletyger.Förutom att sy,sy, sy och umgås med likasinnade så finns det möjlighet att fylla på tyglagret :). Hos Sparven finns också ett TEXTIL-LOPPIS och en Ullcentrum-shop med bl.a. svenskt ullgarn.
Samma helg arrangerar vi även Nätverksträff för maskinstickare med Maskinsparvarna och Handarbetshelg i intilliggande lokaler.
Det finns många lokaler så det finns plats för många deltagare. Om intresse finns kan man olika tema i olika rum ex. medeltidskläder, overlock mm. Det finns också ett par symaskiner och ett par overlocks att låna.

WORK-SHOP – ” Ändra och anpassa ditt mönster efter din kropp”
Tid: Fredag kl. 14-16 Kostnad: 100kr/ person
Antal deltagare: 4-10 personer Ledare: Lotta Nilsson
Anmälan till workshop gör du i samma formulär som till SYLANET.

Sylanet pågår i två dagar, 14-16 september, man kan välja vilka dagar man vill delta.

Det kostar 500 kr för hela helgen eller 200kr/dag, då ingår lokal, el, fika under helgen.

Sista dag att anmäla sig och betala är den 7 september. Klicka på biljetter så kommer du till ett formulär för anmälan. Betalning gör du enklast med swish 073-87 86 092 och skriv “SYLAN” i meddelandefältet. Hör av dig för andra alternativ.

Kylskåp, micro och kokplatta finns för den som vill värma och förvara egen mat. För den som vill köpa färdig mat finns Braskens krog som serverar pizza mm, Frasses Hamburgare, Willys och ICA i samma område. Fler alternativ finns på promenadavstånd från lokalen.

Övernattning i lokalerna är inte tillåtet i lokalerna. Söderköpings camping ligger 2 minuters promenad från lokalen där finns möjlighet att bo i stuga, vandrarhem eller camping. Se fler alternativ https://www.visitostergotland.se/sv/soderkoping/

Vi hoppas att det är många som vill komma och att vi får en mysig helg!
Välkommen!

TIPS PÅ BOENDE
Söderköpings Camping och vandrarhem
är två mindre campingplatser i Söderköping. Korskullens Camping, Stugor & Mangelgården som ligger mycket centralt vid foten av Korskullen (närmast mässan) och Skeppsdockans Camping &
Vandrarhem vid Göta kanal ca 1 km väster om staden.
För information: http://www.soderkopingscamping.se 0121-216 30

Söderköpings Brunn
Förr var Söderköpings Brunn ett välkänt kurhotell, idag är det ett modernt, högklassigt hotell med den äldre charmen bevarad. Söderköpings Brunn har en konferensanläggning, en välbesökt
restaurang, en fin spaanläggning och under sommaren erbjuds båtkryssningar på Göta Kanal med hotellets egna båtar.
För mer information: http://soderkopingsbrunn.se 0121-109 00

Slussens rumsuthyrning
Slussen Rum bjuder på charmigt boende i kulturhus med gammaldags gårdsmiljö vid Göta kanal, gästhamnen och slussen. Alla rum är personligt inredda med TV och en vacker utsikt över kanalen och Ramunderberget.
För mer information: http://slussenrum.com 0121-155 46

Johannas Guesthouse
Gå in genom de blå portarna in till den kringbyggda gården och du kommer in i ett annat sekel. Rosor klättrar uppför gårdshusens väggar – allt andas lugn och ro. Ett kliv ut ur porten och du är tillbaka till småstadens gatuliv med shopping och andra förströelser.
För information: http://www.johannasguesthouse.se 0121-155 46

Lämna ett svar