Sylan i Systudion!


Evenemangsdetaljer

Detta event pågår från 8 oktober 2021 till 10 oktober 2021. Det förekommer härnäst den 8 oktober, 2021 09:00


Fredag – söndag  8-10 oktober, kl. 9-18
Välkommen på Sylan i Systudion I Fix Trikåfabrikers gamla lokaler i Söderköping. Här sitter mycket textilhistoria i väggarna.

I området finns en av Sveriges största tygaffärer, Jofotex Tyger AB  , strax intill hittar du Korps som har ett stort sortiment av lin och ylletyger. Inne i centrum hittar du Allgots med superfina trikåtyger med underbara tryck.
Förutom att sy,sy, sy och umgås med likasinnade så finns det möjlighet att fylla på tyglagret :). Hos Sparven finns också ett TEXTIL-LOPPIS Garnbutik och en Ullcentrum-shop med bl.a. svenskt ullgarn.

Behöver du hjälp med ditt projekt så kommer Lotta Nilsson finnas till hjälp mellan kl. 9-11 alla dagar. Det går också att boka egen tid.

Det finns många lokaler så det finns plats för många deltagare. Om intresse finns kan man olika tema i olika rum ex. medeltidskläder, overlock mm. Det finns också ett par symaskiner och ett par overlocks och en coverstich att låna.

Kostnad för hela helgen är 700kr eller om du är med en dag eller två 250kr/dag i priset ingår strykbord och strykjärn, klippbord, möjlighet att låna maskin, för- och eftermiddagsfika. Kostnad för egen tid med hjälp är 50kr/15min.

Covid-19 anpassning
Vi torkar av maskiner, bord och verktyg före varje kurs.
Handsprit finns.
Fika – ta gärna med egen kaffemugg.
Alla som deltar är friska & krya, stannar hemma vid minsta symptom.
Vi handhälsar inte.
Vi håller avstånd

lnfo:
Eva-Lotta Nilsson 0738786092, e-post: lotta@tygsparven.se

Anmäl dig på:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-ostergotland/kurser/sy-lan-35637/

Sylanet sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland.

 

 

Lämna ett svar