SYLAN i Systudion


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade den 06 mars 2022


Fredag – söndag den 4-6 mars 2022.
Välkommen på Sylan i Systudion I Fix Trikåfabrikers gamla lokaler i Söderköping. Här sitter mycket textilhistoria i väggarna.

I området finns en av Sveriges största tygaffärer, Jofotex Tyger AB  , strax intill hittar du Korps som har ett stort sortiment av lin och ylletyger. Inne i centrum hittar du Allgots som har superfina trikåtyger med underbara tryck.
Förutom att sy,sy, sy och umgås med likasinnade så finns det möjlighet att fylla på tyglagret :). Hos Sparven finner du också ett TEXTIL-LOPPIS Garnbutik och en Ullcentrum-shop med bl.a. svenskt ullgarn.

Behöver du hjälp med ditt projekt så kommer Lotta Nilsson finnas till hjälp mellan kl. 9-11 alla dagar. Det går också att boka egen tid.

Har du önskemål om Tema eller något du vill lära eller veta mer om, berätta det gärna för oss när du meddelar vilka dagar du avser att delta. Om det är fler som är intresserade av samma sak så kan vi se om det går att fixa 🙂

Det finns många lokaler så det finns plats för många deltagare. Om intresse finns kan man olika tema i olika rum ex. medeltidskläder, overlock mm. Det finns också ett par symaskiner och ett par overlocks och en coverstich att låna.

Kostnad för hela helgen är 700kr eller om du är med en dag eller två 275kr/dag i priset ingår strykbord och strykjärn, klippbord, möjlighet att låna maskin, för- och eftermiddagsfika. Kostnad för egen tid med hjälp är 500kr/tim.
Avgiften betalas till swishnummer 123 599 62 02 (Textil & Marknadsföring I Söderköping AB) Märk betalningen med “SYLAN”

Anmäl dig Studieförbundet Vuxenskolans hemsida:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-ostergotland

lnfo:
Eva-Lotta Nilsson 0738786092, e-post: lotta@tygsparven.se
Se även evenemanget på  vår Facebook-sida.

Covid-19 anpassning
Handsprit finns.
Fika – ta gärna med egen kaffemugg.
Alla som deltar är friska & krya, stannar hemma vid minsta symptom.
Vi handhälsar inte.
Vi håller avstånd.

Sylanet sker i samarbete med
Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland.

Praktisk information
Kylskåp, micro och kokplatta finns för den som vill värma och förvara egen mat. För den som vill köpa färdig mat finns Bowl in, Braskens krog som serverar pizza mm, Frasses Hamburgare, Willys och ICA i samma område. Fler alternativ finns på promenadavstånd från lokalen..

Tips på boende
Söderköpings Camping och vandrarhem
är två mindre campingplatser i Söderköping. Korskullens Camping, Stugor  som ligger mycket centralt vid foten av Korskullen (närmast våra lokaler) och Skeppsdockans Camping &
Vandrarhem vid Göta kanal ca 1 km väster om staden.
För information: http://www.soderkopingscamping.se/ 0121-216 30

Söderköpings Brunn
Förr var Söderköpings Brunn ett välkänt kurhotell, idag är det ett nyrenoverat, modernt, högklassigt hotell med den äldre charmen bevarad. Söderköpings Brunn har en konferensanläggning, en välbesöktrestaurang och en fin spaanläggning.
För mer information: http://sbrunn.se/ 0121-109 00

Slussens rumsuthyrning
Slussen Rum bjuder på charmigt boende i kulturhus med gammaldags gårdsmiljö vid Göta kanal, gästhamnen och slussen. Alla rum är personligt inredda med TV och en vacker utsikt över kanalen och Ramunderberget.
För mer information: http://slussenrum.se 0121-155 46

B & B Åängens  och Mangelgården

Två fina B & B Åangen för dig som vill på landet i nyrenoverade byggnader som är smakfullt inredda. Vill du bo centralt i Söderköping bara ett par hundra meter från Sparven är Mangelgården ett fint alternativ.
Kontaktperson: Riitta Hassel
Telefon: 0707-802198

E post: aangensbob@gmail.com

Lämna ett svar